Με μια καυστική ανάρτηση σχολιάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, την απόφαση – πρόκληση του Αρείου Πάγου να θέσει στο αρχείο το σκάνδαλο των υποκλοπών, αθωώνοντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη και την δήλωση του Γρηγόρη Δημητριάδη που ακολούθησε, αναφορικά με την εμπλοκή του.
Δείτε: Σκάνδαλο υποκλοπών: Αθωώνει κυβέρνηση και ΕΥΠ ο Άρειος Πάγος παρά τις νέες αποκαλύψεις
«Ζητώ συγγνώμη από τον κ. Δημητριάδη, που θεώρησα ότι «υπήρξε εμπλεκόμενος» στο σκάνδαλο ΕΥΠ-Predator. Η αλήθεια είναι ότι με μπέρδεψε ο κ. Μητσοτάκης, όταν τον «παραίτησε» και ζήτησε συγγνώμη από τον κ. Ανδρουλάκη» αναφέρει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Και προσθέτει καυστικά: «Παροτρύνω τον Πρωθυπουργό να επαναφέρει άμεσα τον κ. Δημητριάδη στο Μαξίμου για να αποκαταστήσει μια μεγάλη αδικία και να συνεχίσουν το κοινό τους έργο. Εύχομαι και στους δύο καλή ακρόαση».
Νωρίτερα ο ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη και πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, ανέφερε μεταξύ άλλων, σε σχετική δήλωση, ότι «η σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης θέτει οριστικό τέλος σε κάθε εικασία και λοιπά ευφάνταστα κατασκευάσματα».
Ζητώ συγγνώμη από τον κ. Δημητριάδη, που θεώρησα ότι «υπήρξε εμπλεκόμενος» στο σκάνδαλο ΕΥΠ-Predator.
Η αλήθεια είναι ότι με μπέρδεψε ο κ. Μητσοτάκης, όταν τον «παραίτησε» και ζήτησε συγγνώμη από τον κ. Ανδρουλάκη.
Παροτρύνω τον Πρωθυπουργό να επαναφέρει άμεσα τον κ. Δημητριάδη… pic.twitter.com/mA6g4N4498
— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) July 30, 2024
Υπενθυμίζεται ότι με μία πρωτοφανή απόφαση ο Άρειος Πάγος αθωώνει την κυβέρνηση Μητσοτάκη και την ΕΥΠ για το σκάνδαλο των υποκλοπών, καθώς παρά τα τρανταχτά στοιχεία κα τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, δεν είδε καμία σύνδεση με το Predator.
Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη υποστήριξε ότι «δεν υπήρξε καμία απολύτως εμπλοκή με το κατασκοπευτικό λογισμικό predator ή οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο λογισμικό κρατικής υπηρεσίας και δη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), της Αντιτρομοκρατικής (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) και γενικότερα της ΕΛΑΣ (Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη) ή οποιουδήποτε κρατικού λειτουργού».
Σχετικά με την εισαγγελέα της ΕΥΠ Βασίλική Βλάχου που εξέδιδε σωρηδόν διαταγές παρακολούθησης είπε ότι «τηρήθηκε απαρέγκλιτα η διαδικασία που προβλέπεται από το Νόμο, ο οποίος, εκτός των άλλων, διαχρονικά, δεν αξιώνει την παράθεση ειδικής αιτιολογίας».
Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ανέφερε ακόμα ότι προέκυψαν «επαρκείς ενδείξεις» στο στάδιο αυτό για την κίνηση ποινικής δίωξης σε βάρος τεσσάρων ιδιωτών, σε βαθμό πλημμελήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τους Ιωάννη Λαβράνο, Sara Aleksandra Ηαmu, Tal Jonathan Dilian και Φελίξ Mπίτζιο.